Skeyndor Hungary

Igéző tekintet, egészséges szempillák

POWER HYALURONIC: Eyes &Lashes

2015. május 01. - skeyndor

szem a leghangsúlyosabb terület az arcunkon, hiszen fontos kapcsolat teremtő szerepe van. Az elragadó női pillantás sem véletlenül hagyja el sokszor a férfiak száját, mert mi nők folyamatosan arra törekszünk, hogy tekintetünket minél igézőbbé és ragyogóbbá varázsoljuk. Mivel tesszük mindezt? Először is odafigyelünk az elegendő mennyiségű alvásra és tiszta víz fogyasztására és este lefekvés előtt rendszeresen ápoljuk kedvenc szemkörnyék ápolónkkal a szokásos esti rutin részeként. 

 A szem körüli bőrrész 4-szer vékonyabb az arcunk más területeihez képest és 8-szor, mint a lábunkon, így anatómiailag kevesebb olyan bőrsejtet tartalmaz amelyek állapota megőrzéséért és regenerálásáért felelősek. Ezért a ráncok, táskák, sötét karikák és megereszkedett felső szemhéj kialakulsának hamarabb megvan az esélye, mint azt gondolnánk.

A leggyakoribb problémák a szem körül

Sötét karikák: általában genetikai eredetű, de közre játszhat a stressz, az alváshiány, aggodalom, stb . Sokaknál a hajszálerek jobban átlátszódnak a bőr alól és ez  lila-kék foltokban nyilvánul meg. Bizonyos betegségek is felerősíthetik a melanociták működését így az általuk termélt festékanyag a melanin is közre játszhat a karikák kialakulásában. 

Táskák: kialakulásukért az immunrendszer azaz a nyirokrendszer védekezése a felelős, főként a kiegyensúlyozatlan táplálkozást jelzi pl. a feleslegesen bevitt magas cukor mennyiséget. A cukor károsítja a kapilláris erek falát és ez megváltoztatja a szemipermeábilitását, így jön létre a méreganyagokkal teli folyadék felhalmozódás az érintett területen. 

Ráncok: a szem folyamatos izom-összehúzódásokat végez hiszen folyamatosan gesztikulálunk, pislogunk, örömünket  bánatunkat fejezzük ki vele. Ezzel párhuzamban a napfény és a nem megfelelő mennyiségű víz bevitele is közre játszik a rettegett "szarkalábak" kialakulásáért.

Megereszkedett szemhéj: A tasakos szemhéjak esztétikailag legalább annyira zavaróak, mint a sötét karikák: fáradttá, szomorúvá, betegessé teszik a tekintetet. 

Szempillák: a szempillák a szemek nagyon fontos részét képviselik, hiszen nem csak védelmi szerepet töltenek be hanem hozzájárulnak a szemek "díszítéséhez" A kor előrehaladtával a szempillák megritkulnak, rövidebbek , törékenyebbek lesznek és ki is hullhatnak.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://skeyndor.blog.hu/api/trackback/id/tr647418322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása