Skeyndor Hungary

A termálvizek tulajdonságai

2015. május 09. - skeyndor

A termálvíz kifejezés azokra a geológiai eredetű vizekre utal, amelyek a földalatti rétegekből a felszínre törnek. Néhányan ezek közül elérhetik akár az 50 fokos hőmérsékletet is. A régi civilizációkban már az 5. század óta használták ezeket a vizeket. A régi Rómában és Görögországban a termálfürdőzés rituálénak számított. Mára az emberek az egészség és szépség megőrzése céljából keresik a termálfürdőzés lehetőségeit.

 Vajon az összes termálvíz ugyan olyan? Nem. Mindegyiknek megvan a saját tulajdonsága a területe alapján. Különböző eloszlásban, helytől függően magas ásványi anyag tartalom jellemzi ezeket a vizeket. (kalcium, magnézium, cink, vas, réz, nátrium, stb.). Az ásványi anyagok segítenek aktiválni és regulálni a kémiai reakciók működését, a jelenlétük és segítségük nélkülözhetetlen a sejtműködéshez, mert hozzájárulnak a jó egészségi állapothoz. Több, mint húsz féle szükséges ásványi anyagot ismerünk amik részt vesznek az anyagcsere folyamatok  kontrollálásában vagy különböző szövetek működésének megőrzésében. A kozmetikai laboratóriumok arra használjak a termálvizeket, hogy kiváló tulajdonságaik révén előnyhöz jussanak, mert ugye számtalan természetes ásványi sót és nyomelemet tartalmaznak melyek felfrissítik, azonnal tehermentesítik és megnyugtatják a bőrt.

A Skeyndor AQUATHERM termékcsaládjának előállítására a Salies-de-Bearn-i (del franciaországi) termálvíz lett kiválasztva. Különleges összetételének és a víz tulajdonságainak köszönhetően kifejezetten az érzékeny bőrűek számára lett kifejlesztve ugyanakkor minden bőrtípusra ajánlott.

A franciaországi centrumnak a gyógyászati ásványvízforrása 1857-óta működik. Különleges tulajdonsága, hogy természetes módon tartalmazza az eredeti ős óceánokból visszamaradt összetevőket, amik még tiszták voltak és szennyezés mentesek. Ezt a forrást a földalatti áramlatok tartják fenn, amik útvonalai a föld mélységeiben átmennek ásványi rétegeken és az imént említett óceánok lassú párolgásából keletkeztek több, mint ezer évvel ezelőtt. Így összeálltak egy tiszta és kristályos só rétegben, ami magába foglalja a tengerek/óceánok óriási ásványi anyag gazdagságát, amikben valaha elkezdődődött az élet.

Egyre nagyobb a választék azon termékek között, aminek a fő összetevője a termálvíz. Egyik figyelemreméltó AQUATHERM termékünk spray formában kapható, amit használhatunk a nap minden percében  amikor  bőrünknek szüksége van rá: frissítőként, ha melegünk van vagy ha nagyon fűtött/légkondicionált helyen vagyunk és száraznak érezzük a bőrünk, ráadásul helyettesíti a tonikot napi arcápolási rituáléban vagy sminkfixálóként is használható. Rápermetezzük az arcra távolról, hogy csak egy finom vékony réteg keletkezzen és hagyjuk megszáradni. Így a smink jobban „megköt” és tovább kitart.

 Összefoglalva: a termálfürdők a természet nagylelkűségét tükrözik, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, ezáltal a termál vizek kiváló szövetségesei a kozmetikai iparnak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://skeyndor.blog.hu/api/trackback/id/tr247444898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása